keyboard_arrow_up
keyboard_arrow_down
keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right

انواع سیستم های اعلام حریق

سیستم های اعلام حریق اتوماتیک به دو دسته زیر تقسیم می شوند:

  1. سیستم های اعلام حریق کانونشنال یا متعارف (Conventional)
  2. سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر (Addressable)

سیستم های اعلام حریق کانونشنال یا متعارف (Conventional) :

در سیستم اعلام حریق متعارف بر خلاف سیستم اعلام حریق آدرس پذیر، هیچ مکانیزمی برای تشخیص محل دقیق حریق وجود ندارد ولی در کل می توان ناحیه کلی حریق را شناسایی کرد. این سیستم عموما برای ساختمان های کوچک مورد استفاده قرار می گیرد

سیستم‌های اعلام حریق متعارف به گونه‌ای طراحی شده‌اند که محیط را به نواحی مختلف یا زون‌ها تقسیم می‌کنند. هر زون شامل مجموعه‌ای از حسگرها وتجهیزات اعلام حریق است که به صورت گروهی و همزمان عمل می‌کنند. این سیستم‌ها برای شناسایی حریق تنها قادرند محدوده‌ای کلی از وقوع حادثه را مشخص کنند و اطلاعات دقیقی از موقعیت دقیق حریق ارائه نمی‌دهند.

هر کنترل پنل باید حداقل دارای دو مدار باشد تا بتوان تجهیزات کشف و اعلام حریق را بر روی آن نصب نمود.تجهیزات کشف حریق در مدارهایی جداگانه با نام زون قرارگرفته و تجهیزات اعلام حریق(هشداردهنده ها) در مدارهای جداگانه دیگری قرار می گیرد. دو رشته سیم برای هر مدار از کنترل پنل مرکزی خارج و پس از گذر از تجهیزات کشف و اعلام حریق در آخرین قطعه مسیر در یک زون پایان می یابد.

در انتهای هر مسیر به دلیل باز بودن انتهای مدار، از یک المان انتهای خط (مقاومت اهمی،دیود یا خازن) برای بازگشت جریان از یک قطب به قطب دیگر استفاده شده و معمولا در نقشه ها المان انتهای خط با EOL نمایش داده شده و توسط کارخانه سازنده مشخص می شود.

در سیستم های اعلام حریق کانونشنال بایستی حداقل دو خط مدار خروجی آژیر وجود داشته باشد تا اگر در یک مدار خطا ایجاد شد، مدار دیگری بتواند وظیفه خود را انجام دهد.

 چهار وضعیتی که هر سیستم اعلام حریق می تواند داشته باشد عبارتند از حالت های عادی،باز،هشدار و اتصال کوتاه. حالت عادی وضعیتی است که جریان عبوری از مدار کم و نرمال است که در این وضعیت چراغ در حالت سبز روشن قرار دارد.

حالت بعدی زمانی است که ممکن است یکی از سیم ها دچار آسیب یا پارگی شده اند که در این وضعیت چراغ زرد روشن می شود که به معنی اشکال در سیستم است. حالت سوم که چراغ به رنگ قرمز در می آید به معنی وقوع حریق می باشد.حالت چهارم زمانی رخ می دهد که اتصال کوتاه در سیستم اتفاق افتاده باشد. اتصال کوتاه زمانی رخ می دهد ک دو سیم با هم برخورد کرده و به اتصالی دچار شده اند که در این حالت نیزچراغ زرد،روشن می گردد.