keyboard_arrow_up
keyboard_arrow_down
keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right

الزامات مجموعه پمپ آتش نشانی S1 و S2

1 مجموعه پمپ ساختمان های گروه S1 و S2 باید شامل یک پمپ اصلی، یک پمپ رزرو و یک پمپ جوکی باشد. ظرفیت و مشخصات پمپ های اصلی و رزرو باید مشابه یکدیگر بوده و هر یک توان تامین آب مورد نیاز سیستم اطفای حریق ساختمان مربوطه را در فشار مناسب داشته باشند.

-2 پمپ اصلی و رزرو مورد استفاده در مجموعه پمپ ساختمان های S1 و S2 باید از نوع گریز از مرکز کوپله مستقیم )اتابلوک( بوده

-3 خط مکش هر یک از پمپ ها باید دارای شیر قطع کن و صافی و خط دهش باید دارای شیر یک طرفه و شیر قطع کن باشد.

-4سایز خطوط مکش و دهش پمپهای اصلی در ساختمان های اداری و مسکونی باید حداقل 1/2 2 اینچ و چنانچه ساختمان دارای کاربری تجاری باشد، باید حداقل 3 اینچ انتخاب شود. چنانچه این سایز با سایز دهانه مکش یا دهش پمپ متفاوت باشد باید از تبدیل مناسب استفاده شود. سایز شیرآلات و اتصالات باید با سایز خطوط یکسان باشد.

-5 سایز کلکتور مکش باید حداقل 5 اینچ با ضخامت حداقل 3.4 میلیمتر و کلکتور دهش حداقل 4 اینچ با ضخامت حداقل 3.05 میلیمتر انتخاب شود.

-6هر یک از پمپ ها باید دارای پرشرسوییچ مجزا باشند. نصب تمامی پرشر سوییچ ها روی کلکتور دهش پمپ بلامانع است. همچنین مجموعه پمپ باید مجهز به یک مانومتر روغنی با صفحه حداقل 6 سانتیمتری روی کلکتور دهش باشد.

-7 استفاده از مخزن تحت فشار در مجموعه پمپ های S1 و S2 الزامی نیست.

-8 تمامی اجزای تشکیل دهنده مجموعهپمپ، باید روی یک شاسی فولادی نصب و تثبیت شوند. شاسی باید از ناودانی با سایز حداقل 6 ساخته شود. شاسی باید تا زیر کلکتور مکش امتداد داشته و کلکتور مکش نیز در دو ناحیه توسط ساپورت مناسب، روی آن تثبیت شود.

-9 به منظور جلوگیری از آسیب ناشی از زلزله، روی کلکتورهای مکش و دهش پمپ )هنگام اتصال به خط مکش از مخزن و رایزر( باید لرزه گیر فلزی آکاردئونی نصب شود.

-10مجموعه پمپ باید پس از پایان عملیات ساخت و مونتاژ به مدت 2 ساعت تحت فشار حداقل 14 بار مورد آزمون هیدرواستاتیک قرار گیرد.

-11 هر کدام از پمپ های اصلی و رزرو باید مجهز به خط بای پس مجهز به شیر اطمینان یا صفحه روزنهدار با قطر مناسب باشند. همچنین کلکتور دهش باید دارای یک انشعاب تست و تخلیه با سایز 1/2 اینچ باشد.

-12 تابلوهای برق )جعبه تابلو و ریل های داخلی جهت نصب تجهیزات( باید از ورق فولادی به ضخامت حداقل 1 میلیمتر ساخته شده و دارای قفل، لولا، روبند و گوشواره بوده و توسط رنگ کوره ای الکترواستاتیک رنگ آمیزی شوند.

-13 فضای داخل تابلو باید به گونه ای طراحی شود که دسترسی به تجهیزات داخلی به منظور انجام بازرسی و تعمیرات، به سهولت امکان پذیر باشد. این فضا باید به گونه ای در نظر گرفته شود که امکان توسعه تابلو حداقل به میزان %15 وجود داشته باشد.

-14 طراحی مدار الکتریکی باید به گونه ای باشد که در صورت افت فشار و روشن شدن هر کدام از پمپ ها در شرایط حریق، عملکرد آن حتی در صورت افزایش فشار تا فشار تنظیم شده، قطع نشده و تا 10 دقیقه ادامه یابد.

-15 تابلوی مجموعه پمپ باید به سیستم کشف و اعلامحریق با قابلیت ارسال فرامین حریق و خطا متصل شده و این ارتباط باید به نحوی باشد که هر دو وضعیت خطا و حریق تابلو برق، از تابلو به پنل اعلام حریق ارسال گردد.

-16تابلو باید به رلهِ کنترل فاز مجهز باشد. این رله باید به یک آژیر بادی نصب شده روی بدنه تابلو، متصل شود. در صورت بروز خطای کنترل فاز، آژیر باید فعال شده و تا زمان مرتفع نشدن خطا، این آژیر نباید به صورت خودکار قطع شده و قطع آن باید فقط به صورت دستی و توسط اپراتور، امکان پذیر باشد.

-17استفاده از تمهیدات حفاظتی شدت جریان، در مدارهای تغذیه پمپ های اصلی مجاز نیست.

-18 راه اندازی الکتروموتور برای پمپهای تا توان 7/5 کیلوات به روش مستقیم، مجاز است. برای توانهای بالاتر، باید از روش ستاره-مثلث استفاده گردد.

فلودیاگرام مجموعه پمپ نمونه S1 و S2 به همراه متعلقات )مخزن مشترک(

تذکر1 برای پمپ S1 اجرای شیر قطع کن دروازه ای معمولی به جای شیر OS&Y بلامانع است.

تذکر:2 اجرای قسمت عصایی خط بای پس به تخلیه، در صورت استفاده از Valve Relief الزامی نیست.